Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Skladba gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Jihomoravského kraje
Vojáčková, Eliška
Cílem práce je získat data z vybraných provozoven v Jihomoravském kraji a získaná data vyhodnotit. V teoretické části je rešeršně zpracována legislativa, která se týká sběru a zpracování gastronomického odpadu. Dále se zde nachází postupy sběru a nádoby, do kterých se odpad vkládá, a také svoz a použitá technologie na tento druh odpadu. Posledním bodem je zpracování gastronomického odpadu buď aerobním, anebo anaerobním způsobem – tedy kompostování nebo v bioplynových stanicích. V jednotlivých typech zpracování je popsán průběh, ovlivňující faktory a výskyt v České republice. V praktické části jsou data získaná ve vybraných provozovnách Jihomoravského kraje. Tyto data byla získána vážením odpadu po dobu tří měsíců při přípravě a konzumaci pokrmů. Zjištěná data byla vyhodnocena a porovnána mezi sebou s následnou diskuzí v provozovnách, kam dále odpad putuje.
Nakládání s gastronomickým odpadem ve městě Brně a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu
Chladil, Jiří
Moje práce si dává za cíl popsat a zhodnotit skladbu gastronomického, biologicky rozložitelného odpadu ve vybraných provozovnách, popřípadě domácnostech v okrese Brno-město a zhodnotit možnost jeho využití pro výrobu bioplynu. V teoretické části práce se věnuji legislativní stránce nakládání s gastronomickým odpadem. Také zde popisuji celý proces likvidace a sběru, možnosti jeho energetického využití a v neposlední řadě se lehce opírám o povinnosti provozovatele. V praktické části shrnuji analýzu odpadů, které vznikly jak v provozovně, tak v domácnostech, které byly v průběhu sedmi týdnů váženy a kontrolovány. Na závěr jsou na základě získaných informací vyhodnoceny teoretické možnosti pro využití gastronomického odpadu jako základu pro výrobu bioplynu v bioplynových stanicích.
Analýza skladby gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Brna a okolí a zhodnocení možnosti využití pro výrobu bioplynu
Kuznetcova, Elizaveta
Teoretická část obsahuje analýzu oblasti gastronomického odpadu ve dvou státech s rozdílnými etnografickými, socioekonomickými i legislativními parametry. Práce zjišťuje pozitivní i negativní aspekty, přednosti i nedostatky ve zpracování tohoto typu odpadu v obou státech, tedy v České republice a v Ruské federaci. Nakonec práce ukazuje některé alternativní moznosti využiti daného druhu odpadu a vysvětluje proces výroby bioplynu, jako jednoho z nejefektivnějších způsobů likvidace.
Analýza skladby gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Jihomoravského kraje a zhodnocení možnosti využití pro výrobu bioplynu
Daňková, Nicol
Cílem této práce je zhodnocení skladby gastronomického odpadu ve vybraných stra-vovacích zařízeních v Jihomoravském kraji a zhodnocení potenciálu jeho využití při výrobě bioplynu. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. V první rešeršní časti naleznete teoretickou část, jenž obsahuje informace z oblasti legislativy, které se vztahují ke gastronomickému odpadu a gastronomickým provozům. Také zde naleznete základní způsoby hodnocení kvality gastronomického odpadu a jeho využití pro výrobu bioplynu. V druhé části jsou výsledky vlastního šetření ve třech provozovnách, které spočívá v analýze složení gastronomického odpadu ve třech rozdílných provozovnách v Brně, které standardně gastronomický odpad netřídí. Všichni majitelé si přáli zůstat v anonymitě, z toho důvodu nebudu uvádět jména podniků. Následuje vyhodnocení možného zisku bioplynu při využití tohoto materiálu v bioplynových stanicích.
Analýza skladby gastronomického odpadu ve vybraných státech Evropy a možnosti jeho využití pro výrobu bioplynu
Bače, Eva
Práce se zabývá problematikou gastronomického odpadu produkovaného domácnostmi jako součást komunálního odpadu. V práci je shrnut teoretický přehled o skladbě a nakládání se složkami komunálního odpadu, popis současné situace ve světě a v Evropě v oblasti produkce odpadu z potravin. Bylo provedeno vlastní dotazníkové šetření ve vybraných členských zemích Evropské unie, jednalo se o Českou republiku, Republiku Slovinsko a Slovenskou republiku. Respondenti odpovídali na otázky týkající se skladby, množství a způsobu odstranění odpadu z potravin, které vznikají v jejich domácnostech a vyjadřovali názor na zpracování tohoto odpadu v bioplynových stanicích.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.